Chutná hezky. Jihočesky.

- redakce

7/2024, strana 5

Již po osmnácté vyhlásila Regionální agrární komora Jihočeského kraje výsledky soutěže Chutná hezky. Jihočesky. 

Na mezinárodním potravinářském veletrhu Czech Food Expo v Českých Budějovicích vybírala odborná porota vítěze ze 136 přihlášených produktů od 48 regionálních výrobců.

V kategorii Med se o první místo dělí svazenkový med Romany Punčochářové z Malšic na Táborsku (www.vcelikralovna.cz), která absolvovala kurz Včelař – Farmář, pořádaný PSNV-CZ, z. s., a akátový med Milana Čalouna z Vráže na Písecku (www.vasnivyvcelar.cz), jenž je absolventem učebního oboru Včelař Středního odborného učiliště Blatná a na stejné škole vyučuje marketing. Na dalších místech se uplatnil květový smíšený Med z Polesí Ing. Daniela Jírovce ze Ševětína, který je současným studentem oboru Včelař SOU Blatná a Plástečkový med Ing. Romana Plívy z Českých Budějovic. Ten navíc vyhrál kategorii alkoholických nápojů s nedochucovanou První jihočeskou medovinou získávanou za studena z jednodruhových medů. Med provázel rovněž ručně vyráběný čokoládový bonbon Šumavský lanýž medový Kateřiny Veselé z Vodňan, který zabodoval v kategorii cukrovinek.

Všichni vítězové smí užívat značku Chutná hezky. Jihočesky. Navíc mohou své výrobky zdarma zalistovat do prodejní sítě obchodů Terno.